<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Marthe Elise Stramrud

16.09.2022 - 15.01.2023
TKM Gråmølna


Marthe Elise Stramrud, «Keramisk faktaopplysning» (figur basert på Tora Vega Holmströms maleri «Cilia, väverskan» fra 1973). (Utsnitt). Foto: Marthe Elise Stramrud. 

Mer informasjon kommer – følg med!

Marthe Elise Stramrud

(f. 1984) bor og arbeider i Oslo. 

Hun ble uteksaminert med en MFA fra Kunstakademiet i Oslo i 2018 og en BFA fra Kunsthøgskolen i Bergen i 2011. Stramrud arbeider i grenseland av keramikkens muligheter, i sterke farger med et humørfylt og nesten naivistisk uttrykk. Motiver som blomster viser lån fra blant annet popkunstens flerfargede trykk, objekter for kjøkken og baderom peker mot en feministisk tradisjon med fokus på̊ intimsfærens bruksgjenstander. Med bakgrunn fra fotografi har en del av problemstillingene hun arbeidet med i det fotografiske mediet blitt videreført i det keramiske materialet. Det oppstår dialog mellom flate og dybde, mellom to- og tre dimensjoner, mellom bilde og bruksobjekt. 

Stramrud har deltatt i en rekke separat- og gruppeutstillinger de seneste årene, gjennomført to store utsmykkingsprosjekter og arbeidene hennes er innkjøpt til flere private og offentlige samlinger deriblant Nasjonalmuseet, KODE Kunstmuseene i Bergen, SKMU, Sørlandet’s Kunstmuseum, KORO Kunst i Offentlig Rom, Oslo kommunes kunstsamling og Kunst på Arbeidsplassen. Stramrud er tildelt en rekke stipender og priser for sitt virke og har nylig gitt ut den kritikerroste boken «Keramisk faktaopplysning» (2021) som inneholder en refortolkning av Tangen-samlingens blinde flekker og presenterer en alternativ samling med 76 kvinnelige kunstnere, en faktaopplysning skrevet ut i keramikk.