<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Videregående skole

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

 • (Foto/Photo)
  1/5
  (Bilde 1 av 5)
 • (Foto/Photo)
  2/5
  (Bilde 2 av 5)
 • (Foto/Photo)
  3/5
  (Bilde 3 av 5)
 • (Foto/Photo)
  4/5
  (Bilde 4 av 5)
 • Kapitalistischer Realismus av Lars Ramberg (Foto/Photo)
  5/5
  Foto: Trondheim kommune / Lars Ramberg (Bilde 5 av 5)

Omvisning og verksted

Å lese et bilde

Å lese et bilde

Omvisning og gruppeoppgave

Jeg ser, men hva ser jeg egentlig? Hvordan leser vi et bilde? I hverdagen vår er vi omgitt av visuell informasjon uansett hvor vi snur oss, men er det ikke alltid så enkelt å vite hva det egentlig er vi ser. Elevene får lære en konkret fremgangsmåte for å lese bilder, en grunnleggende bildeanalyse. Vi plukker bildene fra hverandre, bryter dem ned til enklere bilder, knekker koder og undersøker detaljer. Når vi har funnet ut hva bildene består av, kan vi pusle dem sammen igjen med en ny forståelse av helheten. Etter omvisningen får elevene i oppgave å foreta en bildeanalyse av selvvalgt verk i utstillingen, med veiledning fra en av museets pedagoger.

Trykk her for å sende forespørsel om undervisningsopplegg.

Fra nasjonalromantikk til realisme

Fra nasjonalromantikk til realisme

Omvisning

Det nasjonaleromantiske landskapet forbinder vi med høye fjell, buldrende fosser, slindrebjørka og en regnbue. Kanskje er det denne type landskap vi fremdeles forbinder med et «ekte» og vakkert landskap? I realismen derimot ønsket man å vise det norske samfunnet slik det var. Kunsten skulle skape debatt! I omvisningen ser vi på klassiske eksempler fra både nasjonalromantikken, realismen og overgangene mellom epokene.

Trykk her for å sende forespørsel om undervisningsopplegg.

Kunst + bærekraft

Kunst + bærekraft

Omvisning

FNs bærekraftsmål er verdens felles arbeidsplan for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Er dette mulig? Målene gjelder ikke bare for utviklingsland, men alle land.

De globale målene skal mobilisere til en felles innsats. Hvordan kan kunsten bidra? Med utgangspunk i utstillingen Lorck Schive Kunstpris 2019 tenker vi høyt sammen om hvordan kunsten og kunstnere kan belyse ulike tema og strukturer i verden. Er det nytt at kunsten gjør dette?

Trykk her for å sende forespørsel om undervisningsopplegg.

Hva er samtidskunst?

Hva er samtidskunst?

Omvisning

Hva er egentlig samtidskunst? Og hvordan har den blitt som den er? Felles for samtidskunsten er at den ofte stiller åpne spørsmål og ønsker at vi skal tenke og engasjere oss rundt den. Vi ser på verk som er humoristiske, politiske, feministiske, samfunnskritiske med mer. Hva betyr konseptkunst, hva er en installasjon og hva er forskjellen på moderne kunst og samtidskunst? Kan samtidskunsten få oss til å se verden på en ny måte? I denne dialogbaserte omvisningen tenker vi høyt og reflekterer sammen med elevene om samtidskunst.

Trykk her for å sende forespørsel om undervisningsopplegg.

Vandreutstillinger

Lån en utstilling gratis til skolen! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes! Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Praktiske opplysninger

 • Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning for videregående skole.  ​
 • Omvisninger for skoleklasser, grupper inntil 30 elever.
 • Omvisningen varer ca. 45-60 minutter. 
 • Om det bestilles verksted/gruppeoppgave må det påberegnes totalt 90 minutter.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Skoleklasser som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Ta gjerne kontakt om du skulle lure på noe: tkm.formidling@mist.no