Hopp til hovedinnhold

Er du mellom 18 og 30 år, og liker å tegne eller male?

Malerinnen Astri Aasens Gave deler ut stipend til ungdom med særskilt talent innen tegning og maling. Stipendet deles fortrinnsvis ut til kvinner.

Lyst til å søke?
Send noen ord om deg selv og planer du har framover (tekstlengde ca. en side), samt CV og bilder av noen arbeider du er fornøyd med, til tkm.post@mist.no. Merk: Søknad Astri Aasens Gave

For søknadsbehandlingen er det ikke en forutsetning at stipendbeløpet benyttes til et bestemt formål. Det er likevel relevant at søknaden inneholder informasjon om planer du har for utdannelse/arbeid/prosjekter.

Søknadsfrist: 15. august

Legatet er tilknyttet Stiftelsen Trondhjems Kunstforenings Legater.

Om Malerinnen Astri Aasen

Trondheimskunstneren Astri Aasen (1875-1935) fikk sin kunstutdanning ved flere institusjoner, blant annet i Harriet Backers malerskole i Oslo, Kunstakademiet i København under Viggo Johansen i portrettklassen, og som elev av Léon Bonnat i Paris. Hun produserte en betydelig mengde kunstverk, inkludert malerier, raderinger og litografier, og ble en pioner i Trondheims kunstscene. I 1917 fikk Aasen et av sine mest betydningsfulle oppdrag da hun portretterte deltakerne i det første Samelandsmøtet i Trondheim. Hun var også den eneste kvinnen blant nitti menn som signerte for å støtte byggingen av Trondhjem kunstforenings eget utstillingslokale i 1918, som i dag er Trondheim kunstmuseums bygning. Etter hennes død ble "Malerinnen Astri Aasens Gave" opprettet som et legat, som fortrinnsvis skulle utdeles til kvinnelige kunstnere. Aasen selv opplevde økonomiske utfordringer i perioder av sitt liv og ønsket gjennom stipendet å hjelpe unge kunstnere. Av kjente kunstnere som i tidligere tider har mottatt stipend fra Astri Aasens Gave kan nevnes Inger Sitter (1949), Håkon Bleken (1958) og Anne Breivik (1961).

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1