Hopp til hovedinnhold

Ungdomsskole

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

 • 1/4
  Foto: TKM / Christina Undrum Andersen
 • 2/4
  Foto: TKM / Christina Undrum Andersen
 • 3/4
  Foto: TKM / Christina Undrum Andersen
 • 4/4
  Foto: TKM / Christina Undrum Andersen

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

Omvisning og verksted

Skulptur og bevegelse

Hvor langt fremover kan man egentlig lene seg før man mister balansen og faller? Hvordan ser kroppen ut når man hopper? Vi ser på ulike skulpturer i museets samling og utforsker sammen hvordan balanse og tyngdekraft fungerer på kroppen. I verkstedet lager vi små skulpturer i bevegelse. 


Hva er samtidskunst?

Hva er egentlig samtidskunst? Og hvordan har den blitt som den er? Felles for samtidskunsten er at den ofte stiller åpne spørsmål og ønsker at vi skal tenke og engasjere oss rundt den. Vi ser på verk som er humoristiske, politiske, feministiske, samfunnskritiske med mer. Hva betyr konseptkunst, hva er en installasjon og hva er forskjellen på moderne kunst og samtidskunst? Kan samtidskunsten få oss til å se verden på en ny måte? I denne dialogbaserte omvisning tenker vi høyt og reflektere sammen med elevene om samtidskunst. 

 • 1/1
  Foto: Trondheim kommune / Lars Ramberg

Vandreutstillinger

Lån en utstilling gratis til ungdomsskolen! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes. Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Geometri

Våre omgivelser er fylt med forskjellige former: to- og tredimensjonale, geometriske og organiske. Hensikten med Geometri er å gi elevene et positivt forhold til matematikk og geometri gjennom en kreativ og konkret tilnærming. Med utstillingen følger fem kunstverk fra kunstnerne Annika Borg, Espen Gangvik og Tomasz Ozdowskis, materialer, oppgaver og lærerveiledning. Sammen med deres kunstverk kan elevene utforske de geometriske formene som omgir oss, og som vi også er avhengige av i hverdagen. 

Drømmen om Europa

Mediebildet i dag er preget av flukt og migrasjon, vi står ovenfor en verden i bevegelse. Rune Eraker reiser verden rundt og fotograferer mennesker i områder preget av sult, krig og naturkatastrofer. Fotografiene i denne vandreutstillingen er hentet fra to utstillinger, som også er blitt til bøker som følger med vandreutstillingen: Lukten av savn og Drømmen om Europa. Dette er en vandreutstilling med et tverrfaglig perspektiv, som berører spørsmål og tema som er svært aktuelle i dag. 

Identitet

Hvordan viser vi identiteten vår gjennom bilder vi tar av oss selv og av interiør? I bildene til fotograf Rune Johansen finner vi en virkelighet og et bilde av Norge som på mange måter er fjernt fra den samtid vi ferdes i til vanlig. Bildene er i kontrast til de mange «hjemme oss»-bildene på instagram, i blogger, på tv, og i glansede magasiner. Det følger med tre bilder tatt av Rune Johansen i denne vandreutstillingen. De er fine å bruke som utganspunkt for mange ulike prosjekter og oppgaver, og i forbindelse med flere fag, som norsk, samfunnsfag og kunst og håndverk.

Praktiske opplysninger

-Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning og verksted for ungdomsskoler.  

-Vi tar imot grupper på inntil 30 elever.

-Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket.

-Ønsker dere å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er dere hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Ta gjerne kontakt om du lurer på noe:  tkm.formidling@mist.no

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1