Hopp til hovedinnhold

Barnehager

Vi ønsker å skape engasjerende møter med kunsten på mange forskjellige måter. Her finner dere en rekke tilbud for barn mellom 3-6 år som tar hensyn til deres måte å oppleve på.

Vi tilbyr: 
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

Undervisningsopplegg

Lesestund, nysgjerrighet og deltakelse er utgangspunktet for våre formidlingstilbud til barnehager. Hver omvisning på museet avsluttes i verkstedet der vi prøver ut ulike teknikker, og selv får delta og utforske visuelle uttrykk. 

Rød, gul og blå

Lesestund, omvisning og verksted

Hva gjør fargene med oss og kunsten? Hvilke farger gjør oss glade? Vi leser historien om lille gul og lille blå. Etterpå leter vi etter farger i museets utstillinger. I verkstedet får barna pensel, palett og eget staffeli og kan utforske fargene i egne malerier.

Alder: 3-6 år.

Å samle

Lesestund, omvisning og verksted​.

De fleste barn samler på et eller annet. Pinner, steiner, klinkiser, viskelær... På Trondheim kunstmuseum samler vi på kunst! Vi vil gjerne dele «samleerfaringer» med barna! Etter lesestund og omvising får barna komponere sin egen utstilling.​

Alder: 4-6 år.

Vandreutstillinger

Lån en utstilling til barnehagen! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din barnehage og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes. Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Skulp-tur

Kunstneren Øystein Viem har laget en utstilling som kan betraktes både med øyne og hender. Her kan barna bli kjent med materialet tre gjennom å observere skulpturene, mens de samtidig får hver sin trebit og et stykke sandpapir. Hva skjer med overflaten? Hva kan man bruke tre til, og hvordan brukte man det før i tiden? Hvilke tresorter kjenner vi til, og hvordan oppfører de ulike sortene seg? Hva er form og hvordan kan vi forme? Med utstillingen følger tre skulpturer, og en lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver.

Vi - du og jeg

Hvordan forholder vi mennesker oss til hverandre, og til hverdagen? Klarer vi å se humoren i hverdagslige, utfordrende og rare situasjoner?

Utstillingen består av ti grafiske trykk av Eli Hovdenakk. Både gjennom tekst og bilde blir temaer som kjærlighet, fortvilelse, vennskap, ulikhet, det å dele og ta hensyn tatt opp på en humoristisk og enkel måte. Eli Hovdenakks billedverden åpner opp for undring og fabulering rundt vårt eget liv og hverdag. Lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver følger med.

Praktiske opplysninger

 • Ved ankomst vil du bli mottatt av en museumspedagog på museet ved hovedinngangen. 
 • Det er garderobe/oppbevaring til klær og sekker  
 • Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket. Vi skal bruke all vår tid til å se på kunst og arbeide i verksted, så det blir ikke tid til matpause underveis.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Barnehager som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. ​

Ta gjerne kontakt om det skulle være noe:
tkm.formidling@mist.no

  • 1/6
   Foto: TKM / Bård Ivar Basmo
  • 2/6
   Foto: TKM / Christina Undrum Andersen
  • 3/6
  • 4/6
   Trondheim kunstmuseum
  • 5/6
   Trondheim kunstmuseum
  • 6/6
  Museum24:Portal - 2024.05.16
  Grunnstilsett-versjon: 1