<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Det skjer!

Se hva som skjer i : februar

Dette skjer: februar

Gude_Hans_F_Brenning_1893_985x183crop.jpg

I samlingen: Høydepunkter

Trondheim kunstmuseums samling består av om lag 5000 kunstverk og er museets fundament. Hva man anser som samlingens høydepunkter avhenger av hvilket blikk man har. Utvalget i denne utstillingen søker å vise et tverrsnitt av hva samlingen inneholder og presenterer både kunsthistoriske kanoner og gamle publikumsfavoritter.

TKM Bispegata
KEKO_FBbanner.jpg

Killi-Olsen New York 1983

Utstillingen viser verk fra den viktige perioden på 80-tallet da Kjell Erik Killi-Olsen bodde i New York. Etter utdannelse fra både Polen og Norge, reiste Killi-Olsen til metropolen der han raskt ble en del av kunstmiljøet i East Village, som var i voldsom utvikling. Året 1983 markeres som er viktig tidspunkt. Dette året har Killi-Olsen sin første separatutstilling og han utvikler sine tredimensjonale figurer, formet i pappmasje, som for mange kjennetegner Killi-Olsens kunstnerskap.

TKM Bispegata 17. feb. – 6. mai

Familiesøndag: Kosmorama

Vi lager dinosaurer og andre skapninger med Kosmorama!
Familiesøndag gir barn og voksne mulighet til å oppleve kunst og skape ting i felleskap. Vi tar utgangspunkt i ett eller flere verk i utstillingene våre og en av våre formidlere legger til rette for at barna kan utforske kunsten sammen med de voksne. I verkstedet lar vi oss inspirere av opplevelsen i utstillingen.

TKM Bispegata 25. februar : 12.00
KEKO-426.jpg

Søndagsomvisning: Killi-Olsen New York 1983

Velkommen til søndagsomvisning med formidler Eli Nøttestad i utstillingen Killi-Olsen New York 1983.

TKM Bispegata 11. februar : 13.00
25. februar : 13.00
StaleGerhardsen_FotoGerhardsenKarlsen.jpg

Kunstnerens valg: Ståle Gerhardsen

Trondheim kunstmuseum har en omfattende samling av norsk og internasjonal kunst som vi har ønsket oss et nytt blikk på. Vi har derfor invitert lokale kunstnere til å sette seg inn i samlingen og å velge seg ut et favorittverk. Hvilket verk fra Trondheim kunstmuseums samling velger Ståle Gerhardsen?

TKM Bispegata 28. februar : 18.30

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få informasjon om utstillinger og arrangementer rett i innboksen din!