<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Det skjer!

Nedenfor ser du både utstillinger og arrangementer på Trondheim kunstmuseum.

Dette skjer: mai

TKM-2397-1990_Keiseraas_Karsten_Danselektionen.jpg. Foto/Photo

Samlingen

Samlingen

Denne utstillingen viser kunst fra de aller første og tidligste verkene i samlingen og helt frem til de nyeste. Utstillingen er i hovedsak kronologisk oppbygd, med en tematisk presentasjon i hver sal.

TKM Bispegata 
IMG_2707.jpg. Foto/Photo

Håkon Bleken: Protagonist - Antagonist

Håkon Bleken: Protagonist - Antagonist

Verk fra Kunstgaven Håkon Bleken, Trondheim kunstmuseums samling

TKM Gråmølna  Åpner 26. juni 2021
postcard_expo_HEGE_LOENNE_TRONDHEIM.tif. Foto/Photo

Hege Lønne

Hege Lønne

Hege Lønne (1961-2018) var en norsk billedkunstner, utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim, men hadde mesteparten av sitt virke i Polen. Skulptur og installasjon utgjør hovedvekten av hennes produksjon, men også video og landart, ofte med tematikk knyttet til miljøet og naturen. Hun var knyttet til Svartlamoen tidlig på 1980-tallet, og flyttet etter hvert til Warszawa. Der fikk hun en solid plass i kunstfeltet. Utstillingen er en del av Hannah Ryggen-triennalen.

TKM Bispegata  25. mars – 14. aug. 2022
GudrunStokstad_programkort.jpg. Foto/Photo

Gudrun Skeie Stokstad

Gudrun Skeie Stokstad

Gudrun Skeie Stokstads (1940-2016) arbeider bærer preg av fortellerglede, humor og toleranse. Tekstilskulpturene er fritthengende dukker og dyr. Fargesprakende fugler er ofte hovedmotiv. Fuglene er humoristisk fremstilt med menneskelige egenskaper. I sine applikasjoner plasserer hun samme type figurer i forenklede landskaper, med vekt på det ornamentale og en enkel symbolbruk.

TKM Bispegata  Storsalen 14. mai – 11. sep. 2022
alette.jpg. Foto/Photo

[AVLYST] Foredrag: Naturen i mennesket og mennesket i naturen

[AVLYST] Foredrag: Naturen i mennesket og mennesket i naturen

I forbindelse med utstillingen "Hege Lønne - Retrospektiv" inviterer vi til en serie arrangement om natursorg, økologi og stedstap. Denne gang vil Alette Sandvik snakke om økosorg og tap av natur. Alette Sandvik; bosatt på et småbruk i Meråker med 3 barn og 2 hunder. Utdannet biolog og lærer. Aktiv skribent og foredragsholder. Arbeider nå som daglig leder i Foreningen Våre Rovdyr. Har vært aktiv i miljøbevegelsen siden tidlig på 2000 tallet. Alette har alltid levd etter mottoet til nobelprisvinner Albert Schweizer som utdypes i boken «ærefrykt for livet» fra 1923. Det hører med til det tragiske i livet at vi mennesker må ta liv for å overleve, men gjør det så skånsomt som mulig.

TKM Bispegata  25. mai 2022 kl. 18.30

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få informasjon om utstillinger og arrangementer rett i innboksen din!