Hopp til hovedinnhold

Barneskole

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

  • 1/1

Omvisning med verksted

Skulptur og bevegelse

Hvor langt fremover kan man egentlig lene seg før man mister balansen og faller? Hvordan ser kroppen ut når man hopper? Vi ser på ulike skulpturer i museets samling og utforsker sammen hvordan balanse og tyngdekraft fungerer på kroppen. I verkstedet lager vi små skulpturer i bevegelse. 

Å samle

De aller fleste barn samler på et eller annet. Pinner, steiner, klinkiser, viskelær, fotballkort, kindereggfigurer. Mange ungdommer og voksne samler også, bevisst eller ubevisst. Å samle ligger naturlig for mennesket, gjenstander vi trenger, ting vi fascineres av, vakre objekter, eller ting vi er spesielt interessert i. Og når samlingen vokser og ikke lengre får plass i en eske, oppstår behovet for å sortere, ordne og systematisere. På Trondheim kunstmuseum samler vi på kunst! Vi har en stor samling som vi er satt til å passe på og vise frem. Vi vil gjerne dele «samleerfaringer» med elevene! 

Vandreutstillinger

Lån en utstilling til skolen! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes. Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Skulp-tur

Kunstneren Øystein Viem har laget en utstilling som kan betraktes både med øyne og hender. Her kan barna bli kjent med materialet tre gjennom å observere skulpturene, mens de samtidig får hver sin trebit og et stykke sandpapir. Hva skjer med overflaten? Hva kan man bruke tre til, og hvordan brukte man det før i tiden? Hvilke tresorter kjenner vi til, og hvordan oppfører de ulike sortene seg? Hva er form og hvordan kan vi forme? Med utstillingen følger tre skulpturer, og en lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver.

Vi - du og jeg

Hvordan forholder vi mennesker oss til hverandre, og til hverdagen? Klarer vi å se humoren i hverdagslige, utfordrende og rare situasjoner?

Utstillingen består av ti grafiske trykk av Eli Hovdenakk. Både gjennom tekst og bilde blir temaer som kjærlighet, fortvilelse, vennskap, ulikhet, det å dele og ta hensyn tatt opp på en humoristisk og enkel måte. Eli Hovdenakks billedverden åpner opp for undring og fabulering rundt vårt eget liv og hverdag. Lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver følger med.

Geometri

Våre omgivelser er fylt med forskjellige former: to- og tredimensjonale, geometriske og organiske. Hensikten med Geometri er å gi elevene et positivt forhold til matematikk og geometri gjennom en kreativ og konkret tilnærming. Med utstillingen følger fem kunstverk fra kunstnerne Annika Borg, Espen Gangvik og Tomasz Ozdowskis, materialer, oppgaver og lærerveiledning. Sammen med deres kunstverk kan elevene utforske de geometriske formene som omgir oss, og som vi også er avhengige av i hverdagen. 

  • 1/2
    Trondheim kunstmuseum
  • 2/2
    Trondheim kunstmuseum

Praktiske opplysninger

  • Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning og verksted for barntrinnet.  ​
  • Omvisninger og verksted for skoleklasser, grupper inntil 30 elever.
  • Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Skoleklasser som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Ta gjerne kontakt om du skulle lure på noe: 

tkm.formidling@mist.no

Museum24:Portal - 2024.04.15
Grunnstilsett-versjon: 1