<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Barneskole

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

 • (Foto/Photo)
  1/1

Vandreutstillinger

Bestill en gratis utstilling til barnetrinnet! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes! Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Skulp-tur (1.-4. trinn)

Skulp-tur (1.-4. trinn)

Kunstneren Øystein Viem har laget en utstilling som kan betraktes både med øyne og hender.

Her kan barna bli kjent med materialet tre gjennom å observere skulpturene, mens de samtidig får hver sin trebit og et stykke sandpapir. Hva skjer med overflaten? Hva kan man bruke tre til, og hvordan brukte man det før i tiden? Hvilke tresorter kjenner vi til, og hvordan oppfører de ulike sortene seg? Hva er form og hvordan kan vi forme? Med utstillingen følger tre skulpturer, og en lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver.

Trykk her for å sende forespørsel om lån av vandreutstilling.

Vi - du og jeg (1.-7. trinn)

Vi - du og jeg (1.-7. trinn)

På en humoristisk måte berører kunstneren Eli Hovdenakk alvorlige temaer som kjærlighet og mellommenneskelige relasjoner i sine bilder.

Hvordan forholder vi mennesker oss til hverandre, tross alle ulikhetene? Og hvorfor kan det som er hyggelig for en person være vondt for en annen? Utstillingen; Vi – du og jeg, består av 10 grafiske trykk.

Trykk her for å sende forespørsel om lån av vandreutstilling.

Geometri (1.-7. trinn)

Geometri (1.-7. trinn)

Våre omgivelser er fylt med forskjellige former: to- og tredimensjonale, geometriske og organiske. Hensikten med Geometri er å gi elevene et positivt forhold til matematikk og geometri gjennom en kreativ og konkret tilnærming.

Med utstillingen følger fem kunstverk fra kunstnerne Annika Borg, Espen Gangvik og Tomasz Ozdowskis. Sammen med deres kunstverk kan elevene utforske de geometriske formene som omgir oss, og som vi også er avhengige av i hverdagen.

Trykk her for å sende forespørsel om lån av vandreutstilling.

Praktiske opplysninger

 • Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning og verksted for barntrinnet.  ​
 • Omvisninger og verksted for skoleklasser, grupper inntil 30 elever.
 • Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Skoleklasser som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Ta gjerne kontakt om du skulle lure på noe: 

tkm.formidling@mist.no

 • (Foto/Photo)
  1/2
  Trondheim kunstmuseum (Bilde 1 av 2)
 • (Foto/Photo)
  2/2
  Trondheim kunstmuseum (Bilde 2 av 2)