<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

TKM Bispegata

TKM Bispegata og domen - kvadratisk

TKM Bispegata

Trondheim kunstmuseums hovedbygning ligger i Bispegata som nærmeste nabo til Nidaros domkirke.

TKM Bispegata

Museets hovedbygning ved Nidaros domkirke. 

Adresse: Bispegata 7b. 

E-post: post@trondheimkunstmusuem.no

Tlf: +47 73 53 81 89

Her finner du oss:

  • TKM Bispegata

    Vis vei

    Trondheim kunstmuseums hovedbygning ligger i Bispegata som nærmeste nabo til Nidaros domkirke

Utstillinger ved TKM Bispegata:

Bygningen

Den store teglsteinsbygningen i Bispegata ble tegnet av den unge arkitekten Peter Daniel Hofflund og sto ferdig i 1930. Formålet med bygningen var å gi den hurtig voksende samlingen Trondhjems kunstforening et utstillingssted.

Den opprinnelige bygningen var et trefløyet anlegg med utstillingsrom i to etasjer, en skulptursal med sidebelysning på nordsiden mot Bispegata og et stort atrium på baksiden mot Nidarosdomen. Bygningen ble tatt godt imot, og i 1931 ble den tildelt Houens fonds diplom, som er den høyeste arkitektoniske utmerkelsen i Norge.

Etter hvert meldte det seg et behov for større utstillingsrom, og i 1986 sto et tilbygg på 600 kvadratmeter i atriet ferdig. Tilbygget var tegnet av Ola Steen Arkitektkontor og Svein Wolle, og i 1991 ble også tilbygget tildelt Houens fonds diplom, noe som gjør dette til den eneste bygningen i Norge som har fått denne høythengende utmerkelsen to ganger.

  • Tilbygget mot parken mellom kunstmuseet og Nidarosdomen.
    Tilbygget mot parken mellom kunstmuseet og Nidarosdomen. Trondheim kunstmuseum