Hopp til hovedinnhold
  • 1/1

Undervisningstilbud

Våre museumspedagoger skaper engasjerende møte med kunst for barn, unge og voksne. Med vekt på deltakelse og dialog tilbyr vi  omvisninger og verkstedaktiviteter for alle målgrupper. 

Dere kan enten utforsk museet på egenhånd, eller bestille omvisning.

Velkommen til oss!

Praktisk informasjon

Pris

  • For skoler og barnehager i Trondheim kommune er alle pedagogiske opplegg gratis.
  • En omvinsing koster 1500 kr, inngangsbilletter kommer i tillegg. 
    • lærer/leder av gruppen går gratis,
    • voksne i gruppe 150 kr,  under 25 år: 100 kr, under 18 år: gratis

Hvordan finner vi frem?
Trondheim kunstmuseum ligger ved Nidarosdomen  
Adresse: Bispegata 7b, 7013 Trondheim
- Nærmeste bussholdeplass er Nidarosdomen. For bussruter se AtB sine hjemmesider.

Hvordan er et besøk på Trondheim kunstmuseum?
Ved ankomst vil du bli tatt imot av en museumspedagogen ved hovedinngangen.  
Det er garderobe/oppbevaring for klær, sekker og vesker. Det er ikke anledning til å ta med mat eller drikke inn i utstillingene.
Vi må bruke all tid på å se på kunst og jobbe i verkstedet, så det blir ikke tid til lunsjpause.  Spis gjerne før eller etter besøket. Det er dessverre ikke rom for å spise matpakke inne på museet. Vi gjør unntak for besøk av barnehager ved avtale.

Museumsregler
På Trondheim kunstmuseum skal vi komme tett på utstillingene og verkene. Vi ønsker å skape et rom for dialog, engasjement og fordypning for alle. For å få plass til alle gjester både nå og i fremtiden, må vi ta vare på kunsten og hverandre. Derfor er det noen få, men viktige regler:   

  • Ikke ta på kunsten

  • Hold lydnivået nede  

  • Vi går samlet - ikke baklengs, løpende eller hoppende.

Lærerens rolle
Vi forventer at lærere er deltakende i undervisningsopplegget og følger opp elevene. Om det er forhold i klassen som er viktig å vite for den som leder aktivitetene, ber vi om at dere informerer om dette før opplegget starter. Det er til stor hjelp at du som lærer eller pedagog er bevisst på alle barna i gruppa, og bidrar til å huske hva du kan og ikke kan gjøre på et museum.   

Vi jobber dialogbassert og med verkstedøvelser for å fremme pluralisme, inkludering og mangfold. Derfor er det viktig å vite at det ikke finnes rett og galt, men mange ulike uttrykk, inntrykk og meninger i kunsten. Både den vi ser på i utstillinger og den vi lager på verkstedet. 

Tilgjengelighet
Utstillingene er tilgjengelige via heis. Inngangen for gjester med rullestol, rullator eller barnevogn er på sørsiden av bygget (mot Nidarosdomen). Dersom døren er lukket, ta kontakt med resepsjon eller museumspedagog. Vestsiden av bygget (mot Bifrons restaurant) kan også benyttes. En ringeklokke tilkaller våre ansatte som med glede bistår i bruken av den originale heisen fra 1930-tallet.

Opphavsrett
Kunstverkene er opphavsretts beskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt etter avtale med rettighetshaver / BONO. 

Museum24:Portal - 2025.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2