<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Middag i Copernicus-krateret

L+S (Lutz-Rainer Müller + Stian Ådlandsvik)
NATURvitenskap

Som en del av prosjektet Copernicus (2017) av kunstnerduoen L+S og utstillingen NATURvitenskap inviterer vi til middag og foredrag hvor du får servert en satt meny tilberedt spesielt til Copernicus.

Vi inviterer til middag og foredrag hvor dere får servert en satt meny tilberedt spesielt til Copernicus av Arne Skaug Olsen og Øyvind Novak Jenssen. Maten blir servert i tallerkenene/porselens-relieffene, og mellom noen av retten vil det være korte presentasjoner, små forelesninger eller taler, som knytter seg til Copernicus-krateret på ulike måter. Forelesere for kvelden er Solveig Lønmo (Kunsthistoriker og kurator ved Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum) og Jan Myrheim (Institutt for fysikk, NTNU). I tillegg vil Arne og Øyvind presentere maten.

Middagen er nå fullbooket. 

Copernicus er formet som en skalert eksakt kopi av Kopernikuskrateret på månen. Det som gjør det mulig å lage denne tallerkenen er en satellitt NASA sendte opp i 2009 som blant annet 3D-skanner hele overflaten av månen og genererer presise modeller. Copernicus blir laget i porselen av Reichenbach Porzellanmanufaktur i Tyske Thüringen.​

Porselenstallerkene bringer tradisjonelt kunsthåndverk, høyteknologi og matlaging sammen med utforskningen av det ukjente, i dette tilfellet månen - randsonen av det som til nå har vært mulig for mennesket å nå utenfor vår egen planet.

Håpet er at tallerken gjør månen konseptuelt tilgjengelig som et møtested, og at dette stedet kan åpne opp samtaler om utforskning og avstand, vårt forhold til våre omgivelser, ønsket om å nå enda lengre og hvordan denne utforskningen foregår, eller bare om saus, surkål og sous vide.  

DSC_0677-red.jpg

L+S er Lutz-Rainer Müller (° 1977) og Stian Ådlandsvik (° 1981), en norsk-tysk kunstnerduo som primært arbeider med kunst i relasjon til sted og det offentlige. De har jobbet sammen siden 2006, og har begge utdannelse fra Statens Kunstakademi i Oslo.

Produksjonen er støttet av URO/KORO.