MORE MEAT LESS MEAT
15.02.2023 - 30.04.2023
TKM Gråmølna
MORE MEAT LESS MEAT... er en utstilling om alternative mat-fremtider og møter med flere arter, som utforsker temaer knyttet til kjøtt og klimaendringer i Norge. Utstillingen viser multisensoriske kunstverk av: Chicks On Speed & The Center for Genomic Gastronomy, og ble utviklet i samtale med forskningsprosjektet Meatigation.
Utstillingen stiller spørsmål om hva kjøtt er og hvordan bør vi spise? I utstillingen vil du kunne oppleve og samhandle med planter, dyr, musikk og datamaskiner. Du får bidra med ideer til en ny nasjonalrett og delta i vår utforskning av mulige fremtider for protein.
En reduksjon av vestens kjøttforbruk er avgjørende av hensyn planetens kapasitet, sikre global matsikkerhet og bedre menneskers og dyrs helse. Men selv når Europeere er positive til klimatiltak, er vi fremdeles motvillige til å redusere kjøttforbruket, spesielt i Norden. Kjøtt er ikke bare kalorier: Det er kultur.
Arrangementsprogram knyttet til utstillingen vil bli annonsert på denne nettsiden.
Meatigation — 2020-2024
MEATigations hovedmål er: Å utforske hvordan kjøtt er forankret i norsk matpraksis og å identifisere måter å fremme bærekraftig kjøttbruk i Norge.