<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Partiturutstilling: Jennifer Walshe - The New Discipline

  • part.jpg

For sjuende gang arrangerer nyMusikk Trondheim partiturutstilling, artistsamtaler og konserter, der internasjonale komponister blandes med lokale musikere, og visuell kunst, musikk og tale møtes. Tidligere år har de satt fokus på komponister som Christian Wolff, Pauline Oliveros og Cornelius Cardew, og i år har vi gleden av å presentere den irske komponisten Jennifer Walshe.

I løpet av utstillingen vil det bli konserter, artistsamtaler og mulighet for å se Walshes partiturer utstilt i våre flotte lokaler i TKM Bispegata. Vel møtt!

Utstillingen står 9.-18. juni på TKM Bispegata

Jennifer Walshe regnes som en av de mest betydningsfulle unge komponistene vi har, og har fått sine verker spilt og kringkastet av ensembler som the National Symphony Orchestra of Ireland, ensemble recherche, og Alter Ego. I 2007 begynte hun arbeidet med Grúpat: Et prosjekt der hun opptar 12 personligheter - alle personene i et fiktivt kunstnerkollektiv - og har laget komposijoner, installasjoner, skulpturer og mer under disse navnene. Hennes siste prosjekt, Historical Documents of the Irish Avant-Garde, lagde en fiktiv organisasjon og et fiktivt museum for irsk Avant-Garde-kunst, med medfølgende komposisjoner, opptak, partiturer og utgitt bok. 

I samarbeid med Trondheim Kunstmuseum Bispegata og Trondheim Sinfonietta.

Åpning 9. juni kl. 19:00 med konsert

Program: "An Gléacht" (2015)
Utøvere: Matilda Rolfsson, Michael Duch, Kyrre Laastad, Lars Ove Fossheim og Jennifer Walshe.

Artistsamtale og konsert med Trondheim Sinfonietta 10. juni kl 14:00

Program: 
Zusammen i (2014)
The Church of Frequency and Protein (2010)
Hygiene (2011)
Utøvere: Trondheim Sinfonietta

Andre utstillinger i TKM Bispegata:

about-art.jpg

Om kunst

Utstillingsserien Om kunst viser film -og videokunst som på forskjellige måter handler om kunst.

13. mars 2016 - 1. oktober 2017 i skiftende versjoner
Norwegian_artists_Gruppe_5.jpg

Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde

Om kunstnergruppen Gruppe 5. Åpning 6. mai i Bispegata.

TKM Bispegata 6. mai – 10. sep.
Wael Shawky, Cabaret Crusades: The Horror Show File, 2010

Hvis en reisende en Trondheimsnatt...

Utstillingen viser et utvalg verk fra en av verdens mest dynamiske samlinger av samtidskunst, Collezione Sandretto Re Rebaudengo
Åpning 22. april I Bispegata.

TKM Bispegata 22. april – 30. des.
Gude_Hans_F_Brenning_1893_985x183crop.jpg

I samlingen: Høydepunkter

Trondheim kunstmuseums samling består av om lag 5000 kunstverk og er museets fundament. Hva man anser som samlingens høydepunkter avhenger av hvilket blikk man har. Utvalget i denne utstillingen søker å vise et tverrsnitt av hva samlingen inneholder og presenterer både kunsthistoriske kanoner og gamle publikumsfavoritter.

TKM Bispegata
mailchimp.jpg

Lorck Schive Kunstpris 2017

De nominerte til Lorck Schive Kunstpris 2017 er Mattias Härenstam, Knut Henrik Henriksen, Lars Laumann og Vibeke Tandberg. Prisen er en av verdens største og prisutstillingen kan sees på Trondheim kunstmuseum fra 1. oktober 2017. Les mer om de nominerte kunstnerne her.

TKM Bispegata 1. okt. 2017 – 28. jan. 2018
part.jpg

Partiturutstilling: Jennifer Walshe - The New Discipline

For sjuende gang arrangerer nyMusikk Trondheim partiturutstilling, artistsamtaler og konserter, der internasjonale komponister blandes med lokale musikere, og visuell kunst, musikk og tale møtes. I år har vi gleden av å presentere den irske komponisten Jennifer Walshe.

I løpet av utstillingen vil det bli konserter, artistsamtaler og mulighet for å se Walshes partiturer utstilt i våre flotte lokaler i TKM Bispegata. Vel møtt!

TKM Bispegata 9. – 18. juni : 19.00
yngve.jpg

Yngve Zakarias - A+K

A+K refererer til Yngve Zakarias sine foreldre; keramiker Aina Thiis (født 1924) og billedhugger Kristofer Leirdal (1915-2010). Et ønske om arkivering av deres verker er bakgrunnen for dette utstillingsprosjektet. Zakarias omtaler selv utstillingen «som en samtale med mine foreldre om kunsten og livet.»

TKM Bispegata 15. okt. 2017 – 14. jan. 2018