Hopp til hovedinnhold

Partiturutstilling: Jennifer Walshe - The New Discipline

  • 1/1

For sjuende gang arrangerer nyMusikk Trondheim partiturutstilling, artistsamtaler og konserter, der internasjonale komponister blandes med lokale musikere, og visuell kunst, musikk og tale møtes. Tidligere år har de satt fokus på komponister som Christian Wolff, Pauline Oliveros og Cornelius Cardew, og i år har vi gleden av å presentere den irske komponisten Jennifer Walshe.

I løpet av utstillingen vil det bli konserter, artistsamtaler og mulighet for å se Walshes partiturer utstilt i våre flotte lokaler i TKM Bispegata. Vel møtt!

Utstillingen står 9.-18. juni på TKM Bispegata

Jennifer Walshe regnes som en av de mest betydningsfulle unge komponistene vi har, og har fått sine verker spilt og kringkastet av ensembler som the National Symphony Orchestra of Ireland, ensemble recherche, og Alter Ego. I 2007 begynte hun arbeidet med Grúpat: Et prosjekt der hun opptar 12 personligheter - alle personene i et fiktivt kunstnerkollektiv - og har laget komposijoner, installasjoner, skulpturer og mer under disse navnene. Hennes siste prosjekt, Historical Documents of the Irish Avant-Garde, lagde en fiktiv organisasjon og et fiktivt museum for irsk Avant-Garde-kunst, med medfølgende komposisjoner, opptak, partiturer og utgitt bok. 

I samarbeid med Trondheim Kunstmuseum Bispegata og Trondheim Sinfonietta.

Åpning 9. juni kl. 19:00 med konsert

Program: "An Gléacht" (2015)
Utøvere: Matilda Rolfsson, Michael Duch, Kyrre Laastad, Lars Ove Fossheim og Jennifer Walshe.

Artistsamtale og konsert med Trondheim Sinfonietta 10. juni kl 14:00

Program: 
Zusammen i (2014)
The Church of Frequency and Protein (2010)
Hygiene (2011)
Utøvere: Trondheim Sinfonietta

Andre utstillinger i TKM Bispegata:

Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1