<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Ove Stokstad (1939 - 2018)

Med stor sorg mottok vi nyheten om Ove Stokstads bortgang. En av våre fremste grafikere er nå borte, men også en god venn.

Med sin allsidighet og entusiasme har Stokstad vært en svært viktig person i Trondheims kulturliv, som utøvende billedkunstner og jazzmusiker, som lærer på Arkitektavdelingen NTH og Kunstakademiet i Trondheim, som støttespiller for yngre kunstnere og som kunnskapsbærer. Gjennom verv i styret og innkjøpskomiteer i Trondhjems Kunstforening har han hatt stor innflytelse på utformingen av Trondheim kunstmuseums samling. Som enkeltpersonen er han den som har betydd mest for utformingen av museets grafiske samling, og han hadde en sentral rolle i å sikre den unike Heblergaven inn i samlingen. På bakgrunn av dette var Ove i gang med å kuratere en større utstilling av Trondheim kunstmuseums grafikksamling, i anledning Norske Grafikeres 100-årsjubileum i 2019. Et prosjekt han uttrykte stor glede over og som vi så frem til. 

Ove Stokstad hadde en lang rekke utstillinger og han er representert i offentlige samlinger og gjennom utsmykninger både nasjonalt og internasjonalt. Hans kunstneriske produksjon var mangfoldig; nonfigurative komposisjoner, stiliserte figurbilder, og de siste årene også fotografi. Grafikken var hjertebarnet og hans genuine engasjement for sjangeren var smittende.

Med Ove Stokstad har vi også mistet en venn. En kunnskapsrik og inspirerende historieforteller som ofte kom og slo av en prat med oss på museet. Ove brydde seg, han var alltid imøtekommende, alltid skarp og med en bred kjennskap til museets historie, samlingen og til kunst.

Den fantastiske jazzmusikeren Ove Stokstad vil også bli dypt savnet. Gang etter gang stilte han opp og spilte på museet. Vi er takknemlig for alle gangene vi fikk oppleve å høre han spille.

På Trondheim kunstmuseum, i Bispegata, har vi lagt ut kondolanseprotokoll for de som ønsker å sende en siste hilsen.

Vår dypeste medfølelse går til Oves pårørende.


På vegne av Trondheim kunstmuseum

Johan Börjesson, direktør og Cathrine Hovdahl Vik, leder kunstfaglig avdeling


  • Ove Stokstad, Uten tittel, 1973.
    Ove Stokstad, Uten tittel, 1973.
  • Fra seperatutstillingen til Ove Stokstad i 2006 ved Trondheim kunstmuseum.
    Fra seperatutstillingen til Ove Stokstad i 2006 ved Trondheim kunstmuseum.