<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />
 (Foto/Photo)

Foredrag med Chin-Yu Lee

Mitt forhold til kinesisk mat

Søndag 5. september kl. 13-14
Onsdag 15. september kl. 18.30-19.30
TKM Gråmlna

Chin-Yu vokste opp i Taiwan. Som taiwansere flest er hun en matentusiast. Øya er beriket med mattradisjoner fra forskjellige deler av Kina takket være tilflyttere fra fastlandet etter borgerkrigen. Hennes besteforeldre kom fra tre forskjellige regioner. Da Chin-Yu kom til Europa som turist opplevde hun den såkalte kinamat i Europa. Det som serveres i kinarestauranter her er en sjanger for seg selv, mener hun. Nå har Chin-Yu bodd i Trondheim i over 18 år. Hun har funnet glede i matlaging for egen familie og gjester. Det kinesiske kjøkkenet er en viktig inspirasjon i hennes nyskaping på middagsbordet. Etter å ha oppsummert sitt personlige forhold i tre faser, vil Chin-Yu gi en kort introduksjon til kinesisk matkultur og noen matlagingstips.  


Foredraget blir holdt i forbindelse med utstillingen "Lap-See Lam" på TKM Gråmølna.
Portrett_Chin-Yu_Lee.jpg (Foto/Photo)

Chin-Yu Lee er opprinnelig fra Taiwan og har bodd i Trondheim i over 18 år. I løpet av 2009-2016 hadde hun ansvar for kinasamarbeid i Sør-Trøndelag fylkeskommune. Kultur var et hovedelement av samarbeidet. Hun tok med seg hundre trøndere til vennskapsbyen Chongqing under «Norway Days», var prosjektrådgiver for kunstutstilling «Paper Dialogues» og arrangerte kinesisk kulturdag i Trondheim fire år på rad. Hun har skrevet flere bøker om Norden som utgis i Taiwan. Siden 2016 jobber hun som klimarådgiver i Trondheim kommune.

  •  (Foto/Photo)
    1/2
  •  (Foto/Photo)
    2/2