<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Det skjer!

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Få informasjon om utstillinger og arrangementer rett i innboksen din!

Se hva som skjer i : april

Dette skjer: april

DSC6462.jpg

Håkon Bleken 90 år: Do Not Go Gentle

Håkon Bleken 90 år: Do Not Go Gentle

I januar 2019 fyller Håkon Bleken 90 år. I samarbeid med Henie Onstad Kunstsenter vil Trondheim kunstmuseum i anledningen hylle en av Norges mest fremtredende kunstnere med en retrospektiv utstilling. Bleken er en av Trondheims aller viktigste kunstnere gjennom tidene, ikke bare i kraft av sitt vitale kunstnerskap men også gjennom sin tydelige og engasjerte stemme i offentligheten. Det er derfor helt naturlig for Trondheim kunstmuseum å markere Blekens store jubileum med utstillingen "Do Not Go Gentle»

TKM Bispegata 23. mars – 1. sep. 2019
Weideman_Jakob_Hildring_TKM-3074-1998_small.jpg

Jakob Weidemann

Jakob Weidemann

Weidemann, som var fra Steinkjer, regnes som en pioner i den moderne norske kunsthistorien. Vi viser verk av fra hans kunstnerskap, fra figurative verk til banebrytende abstrakte komposisjon. Fokus på tidlige arbeider som "skogbunnbildene" og blomsterengene fra 1960-tallet. Produsert av Henie Onstad Kunstsenter, i samarbeid med Sørlandet Kunstmuseum og Trondheim kunstmuseum.

TKM Bispegata 27. april – 18. aug. 2019
Bleken_90aar_aapning_2019_cua_4.jpg

Lørdag og søndagsomvisning: Håkon Bleken - Do Not Go Gentle

Lørdag og søndagsomvisning: Håkon Bleken - Do Not Go Gentle

Bli bedre kjent med et av Norges lengste kunstnerskap!
Vi ønsker velkommen til omvisning i utstillingen Do Not Go Gentle hver lørdag og søndag kl. 13, frem til 27. april.
Oppmøte: Foajeen i TKM Bispegata. Omvisningen inngår i billetten. Hjertelig velkommen!

TKM Bispegata 30. mars – 27. april 2019 13.00
20190227_132827.jpg

Kunstnerens valg: Hertling og Andreassen

Kunstnerens valg: Hertling og Andreassen

Trondheim kunstmuseum har en omfattende samling av norsk og internasjonal kunst som vi har ønsket oss et nytt blikk på. Vi har derfor invitert lokale kunstnere til å sette seg inn i samlingen og å velge seg ut et favorittverk.

Kunstnerduoen Hertling og Andreassen har valgt seg selve museumsbygningen, tegnet av arkitekt Peter Daniel Hofflund, ferdigstilt i 1930. De spør: Kan man tenke seg selve museumsbygget som det potensielt største verket i samlingen?

TKM Bispegata 3. april 2019 18.30

Familiesøndag: Farger og stemninger!

Familiesøndag: Farger og stemninger!

Kan en farge være varm eller kald? Hvilke farger gjør oss glade og hva tenker vi på når vi ser sort, hvitt eller rødt? Sammen leter vi etter ulike stemninger i Håkon Blekens malerier. I verkstedet lager vi collager og undersøker hva fargene gjør med bildet.

TKM Bispegata 7. april 2019 12.00 – 15.00
Foto_el_14-04-19_a_las_22.10.jpg

Kunstnerens valg: Enrique Roura Perez

Kunstnerens valg: Enrique Roura Perez

Trondheim kunstmuseum har en omfattende samling av norsk og internasjonal kunst som vi har ønsket oss et nytt blikk på. Vi har derfor invitert lokale kunstnere til å sette seg inn i samlingen og å velge seg ut et favorittverk, og presenterer dette i relasjon til eget kunstnerskap.

Kunstneren Enrique Roura Perez har valgt seg en krukke fra Eiknes-gaven. Krukken er fra den samme regionen som Enrique kommer fra i Mexico. Presentasjonen vil delvis foregå som en performance. Den er åpen for alle og inngår i billettprisen. Velkommen!

TKM Bispegata 24. april 2019 18.30
Skjalg_1943_Lillehammer_Kunstmuseum.tif

Kuratoromvisning: Karin Hellandsjø

Kuratoromvisning: Karin Hellandsjø

Kuratoromvisning: Karin Hellandsjø

Søndag har du sjansen til å høre kurator for utstillingen Jakob Weidemann, fortelle om kunstneren og hans virke. Karin Hellandsjø har tidligere vært direktør for Henie Onstad Kunstsenter og er den med størst kunnskap om Jakob Weidemanns liv og kunstnerskap. Hun har blant annet skrevet biografien Jakob Weidemann. Storfuglen i norsk kunst, 2003.

Omvisningen har et begrenset antall plasser - kjøp gjerne billett på forhånd i resepsjonen og reserver plass.

TKM Bispegata 28. april 2019 13.00