<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Grunnskolen

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

Omvisning med verksted

For påmelding til de ulike tilbudene, ta kontakt med formidlingsavdelingen:
Formidling@trondheimkunstmuseum.no

Trykk på hver enkelt opplegg for lese mer. 

SKULPTUR OG BEVEGELSE 1.-7.TRINN

Hvor langt fremover kan man egentlig lene seg før man mister balansen og faller? Hvordan ser kroppen ut når man hopper? Vi ser på ulike skulpturer i museets samling og utforsker sammen hvordan balanse og tyngdekraft fungerer på kroppen. I verkstedet lager vi små skulpturer i bevegelse.

Å SAMLE 1.-7.- TRINN

De aller fleste barn samler på et eller annet. Pinner, steiner, klinkiser, viskelær, fotballkort, kindereggfigurer. Mange ungdommer og voksne samler også, bevisst eller ubevisst. Å samle ligger naturlig for mennesket, gjenstander vi trenger, ting vi fascineres av, vakre objekter, eller ting vi er spesielt interessert i. Og når samlingen vokser og ikke lenger får plass i en eske, oppstår behovet for å sortere, ordne og systematisere. På Trondheim kunstmuseum samler vi på kunst! Vi har en stor samling som vi er satt til å passe på og vise frem. Vi vil gjerne dele «samleerfaringer» med elevene!

TEGNEGLEDE 1.-7. TRINN

Hva liker du å tegne? Tegneklubben møtes og tegner. De tegner det de er opptatt av og det de har rundt seg. Noen ganger tegner de på tegningene til hverandre. Vi ser på utstillingen av Tegneklubben. Hva her de tegnet, kjenner vi igjen noe? Kanskje har de tegnet noe fra Trondheim. Vi varmer opp med noen tegneoppgaver før vi har vår egen tegneklubb.

Vandreutstillinger

Bestill en gratis utstilling til barnetrinnet! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes! Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

Skulp-tur_fraktkasse06_utsnitt.jpg

SKULP-TUR 1.-4. TRINN

Kunstneren Øystein Viem har laget en utstilling som kan betraktes både med øyne og hender.

Her kan barna bli kjent med materialet tre gjennom å observere skulpturene, mens de samtidig får hver sin trebit og et stykke sandpapir. Hva skjer med overflaten? Hva kan man bruke tre til, og hvordan brukte man det før i tiden? Hvilke tresorter kjenner vi til, og hvordan oppfører de ulike sortene seg? Hva er form og hvordan kan vi forme? Med utstillingen følger tre skulpturer, og en lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver.

geometri_Gangvik_E_Compus_TLM_3078-79-80_3_utsnitt.jpg

GEOMETRI 1.-7. TRINN

Våre omgivelser er fylt med forskjellige former: to- og tredimensjonale, geometriske og organiske. Hensikten med Geometri er å gi elevene et positivt forhold til matematikk og geometri gjennom en kreativ og konkret tilnærming.

Med utstillingen følger fem kunstverk fra kunstnerne Annika Borg, Espen Gangvik og Tomasz Ozdowskis. Sammen med deres kunstverk kan elevene utforske de geometriske formene som omgir oss, og som vi også er avhengige av i hverdagen. 

debut_utsnitt.jpg

VI – DU OG JEG 1.-7. TRINN

På en humoristisk måte berører kunstneren Eli Hovdenakk alvorlige temaer som kjærlighet og mellommenneskelige relasjoner i sine bilder.

Hvordan forholder vi mennesker oss til hverandre, tross alle ulikhetene? Og hvorfor kan det som er hyggelig for en person være vondt for en annen? Utstillingen; Vi – du og jeg, består av 10 grafiske trykk.

Praktiske opplysninger

  • Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning og verksted for barntrinnet.  ​
  • Omvisninger og verksted for skoleklasser, grupper inntil 30 elever.
  • Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Skoleklasser som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling på e-post:

 formidling@trondheimkunstmuseum.no

  • 1/1
    Trondheim kunstmuseum
  • 1/1
    Trondheim kunstmuseum