Hopp til hovedinnhold

Som en del av utstillingen Drawings Belonging to the Heart inviterer kunstnerduoen Hertling & Andreassen deg til å overnatte i en av museets saler - døpt om til Sovesalen i forbindelse med utstillingen. 

Fra kvelden, gjennom natten, mot morgenen, de skjøre timene, de kommer, de er der og kanskje nettopp da er kunstens vesen oss aller nærmest.

I denne bygningen, med sine slitne vakre sukk, lunefulle kulde og hemmelige snarveier, lager vi en sovesal med tykke dyner i sengene. Her kan du sjekke inn i museets resepsjon på kvelden, kanskje alene, med familien din eller en venn. Noen ukjente kan allerede ha lagt seg når du kommer. Det kan hende noen vil komme og lese for deg eller synge deg i søvn. Andre netter vil sovesalen bare gi deg lydene denne bygningen har fått gjennom et langt liv. Muligens kan du kjenne på ønsket om å stå opp og vandre når stillheten kommer, bare være deg, alene med det du møter i utstillingen vår.

 - Hertling & Andreassen

Praktisk info

Innsjekk: 22.15. Dørene stenger kl. 22.30.

Utsjekk: Senest 10.00 dagen etter.

  • Overnatting vil finne sted i en av museets saler i museets 2. etasje, hvor åtte gjester kan overnatte. Hver gjest har egen enkeltseng, med varm dyne, pute og lampe.
  • Det vil være personale – en Nattvertinne – og sikkerhetsvakt til stede under hele overnattingen.
  • Det vil være en egen Garderobesal hvor hver gjest får et eget avlukke hvor de kan skifte til nattøy og legge fra seg personlige eiendeler. Låsbare skap er tilgjengelig ved behov.
  • Gjestene må selv ha med eget nattøy.
  • Det vil ikke være mulig å dusje, men toalett med vask er tilgjengelig. Hver gjest får eget toalett-kit med liten vaskehåndduk, såpe, tannkost og tannkrem.
  • Vi ber om at gjestene legger fra seg mobil i avlukke eller skap. Gi beskjed om du har behov for å ha mobilen liggende ved sengen. Det er fotoforbud under overnattingen.
  • Det er ikke lov å medbringe alkohol eller møte opp overstadig beruset etc. 
  • Det vil bli servert lett frokost fra kl. 08.00 morgenen etter. Gjestene får mulighet til å oppholde seg i utstillingen til kl. 11.00.​

Ta kontakt med anne.maisey@mist.no om du lurer på noe.

I en årrekke har kunstnerduoen Hertling & Andreassen tatt for seg bygninger og steder i Trondheim som har vært truet med nedleggelse og avvikling.  Gjennom rituelle og performative handlinger der de inviterer publikum inn i rommene sammen med seg selv og lar det bli selve kunstprosjektet, har de gjenoppvekket sovende interesse for glemte lokaler, bygg og objekter, og gitt dem tilbake noe av sin historie, egenart og verdi.

Museum24:Portal - 2024.03.00
Grunnstilsett-versjon: 1