<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=797583897089809&ev=PageView&noscript=1" />

Grunnskolen

Vi har et utvalg faste tilbud for skoler som kan bestilles hele året, og i tillegg inviterer vi til omvisning i de skiftende utstillingene. Verksted er en viktig del av tilbudet, hvor det å få delta og selv utforske visuelle uttrykk er avgjørende for opplevelse og læring. Omvisning og verksted er gratis for alle utdanningsinstitusjoner innenfor kommunen.

Vi tilbyr:
-Omvisning med og uten verksted
-Vandreutstillinger

 • Tegneglede3_LinnHalvorsrd.jpg

Omvisning med verksted

For påmelding til de ulike tilbudene, ta kontakt med formidlingsavdelingen:
Formidling@trondheimkunstmuseum.no

SKULPTUR OG BEVEGELSE 1.-7.TRINN Hvor langt fremover kan man egentlig lene seg før man mister balansen og faller? Hvordan ser kroppen ut når man hopper? Vi ser på ulike skulpturer i museets samling og utforsker sammen hvordan balanse og tyngdekraft fungerer på kroppen. I verkstedet lager vi små skulpturer i bevegelse.

Å SAMLE 1.-7.- TRINN De aller fleste barn samler på et eller annet. Pinner, steiner, klinkiser, viskelær, fotballkort, kindereggfigurer. Mange ungdommer og voksne samler også, bevisst eller ubevisst. Å samle ligger naturlig for mennesket, gjenstander vi trenger, ting vi fascineres av, vakre objekter, eller ting vi er spesielt interessert i. Og når samlingen vokser og ikke lenger får plass i en eske, oppstår behovet for å sortere, ordne og systematisere. På Trondheim kunstmuseum samler vi på kunst! Vi har en stor samling som vi er satt til å passe på og vise frem. Vi vil gjerne dele «samleerfaringer» med elevene!

TEGNEGLEDE 1.-7. TRINN Hva liker du å tegne? Tegneklubben møtes og tegner. De tegner det de er opptatt av og det de har rundt seg. Noen ganger tegner de på tegningene til hverandre. Vi ser på utstillingen av Tegneklubben. Hva her de tegnet, kjenner vi igjen noe? Kanskje har de tegnet noe fra Trondheim. Vi varmer opp med noen tegneoppgaver før vi har vår egen tegneklubb.

Vandreutstillinger

Bestill en gratis utstilling til barnetrinnet! Utstillingene reiser uten formidler, men vi kommer gjerne ut til din skole og gir en innføring i hvordan utstillingene kan brukes! Med utstillingene følger veiledning, forslag til oppgaver, bøker og materiale.

 • Foto: TKM / Christina Undrum Andersen
  Foto: TKM / Christina Undrum Andersen

SKULP-TUR 1.-4. TRINNKunstneren Øystein Viem har laget en utstilling som kan betraktes både med øyne og hender. Her kan barna bli kjent med materialet tre gjennom å observere skulpturene, mens de samtidig får hver sin trebit og et stykke sandpapir. Hva skjer med overflaten? Hva kan man bruke tre til, og hvordan brukte man det før i tiden? Hvilke tresorter kjenner vi til, og hvordan oppfører de ulike sortene seg? Hva er form og hvordan kan vi forme? Med utstillingen følger tre skulpturer, og en lærerveiledning med tips, spørsmål og oppgaver.

 • Foto: TKM
  Foto: TKM

GEOMETRI 1.-7. TRINN Våre omgivelser er fylt med forskjellige former: to- og tredimensjonale, geometriske og organiske.Hensikten med Geometri er å gi elevene et positivt forhold til matematikk og geometri gjennom en kreativ og konkret tilnærming. Med utstillingen følger fem kunstverk fra kunstnerne Annika Borg, Espen Gangvik og Tomasz Ozdowskis. Sammen med deres kunstverk kan elevene utforske de geometriske formene som omgir oss, og som vi også er avhengige av i hverdagen. 

 • Utsnitt av Debut, Eli Hovdenakk
  Utsnitt av Debut, Eli Hovdenakk

VI – DU OG JEG 1.-7. TRINN Hvordan forholder vi mennesker oss til hverandre, og til hverdagen? Klarer vi å se humoren i hverdagslige, utfordrende og rare situasjoner? Utstillingen består av ti grafiske trykk av Eli Hovdenakk. Både gjennom tekst og bilde blir temaer som kjærlighet, fortvilelse, vennskap, ulikhet, det å dele og ta hensyn tatt opp på en humoristisk og enkel måte. Eli Hovdenakks billedverden åpner opp for undring og fabulering rundt vårt eget liv og hverdag. 

Praktiske opplysninger

 • Trondheim kunstmuseum tilbyr gratis omvisning og verksted for barntrinnet.  ​
 • Omvisninger og verksted for skoleklasser, grupper inntil 30 elever.
 • Etter avtale er det anledning til å ha med matpakke og spise på museet før eller etter besøket.

Ønsker dere å gå på egenhånd?

Skoleklasser som ønsker å besøke Trondheim kunstmuseum på egenhånd er hjertelig velkommen til det. Det er gratis inngang, men vi setter pris på at museet kontaktes på forhånd for å avtale tidspunkt. 

Kontakt oss for mer informasjon og bestilling på e-post:

 formidling@trondheimkunstmuseum.no

 • Barn_maler_med_staffeli.JPG
  1/1
  Trondheim kunstmuseum
 • Barn_med_skulptur2.JPG
  1/1
  Trondheim kunstmuseum