Hopp til hovedinnhold

Utseende og positur

  • 1/1
    Fra rommet "Utseende og positur". Foto: Nadia Caroline Andersen/TKM.

Den menneskelige formen er kanskje det vanligste motivet i samlingen vår og kanskje i all vestlig kunst. Ved å sette sammen skulpturbyster, figurstudier, religiøse malerier og portretter i dette rommet, som minner om et museums lagerrom, lar Tebus oss se kunstverkene i ro, slik de virkelig er, uten kuratering og utstillingsteknikker. Han minner oss også om at det vi har sett i denne utstillingen er mindre enn fem prosent av museets samling. 

I sin utstilling Collection på Trondheim kunstmuseum i 2015 arrangerte Martin Tebus museets samling etter 18 ulike temaer. Noen temaer etterlignet en konseptuell, abstrakt tilnærming - Food in Context og Interiors and How to Use Them - noen grupperte kunstverk basert på detaljer eller elementer i dem - Fullmoon in Motion og Year of the Horse - andre skapte en slags iscenesatt interiør ved hjelp av kunstverk - Street Life og Open Studio - og atter andre viste antallet og mangfoldet av store kategorier i samlingen vår, som figurmaleri og portretter - Looks and Postures - og landskap i Hiking og The River. 
 
Karakteristisk for Martin Tebus sin tilnærming er et sansende blikk for innhold og visuelle elementer, og en leken respektløshet i å iscenesette nye bruksområder, kategorier og scenarier for kunstverkene. 

Litt om utvalgte verk i utstillingen

Museum24:Portal - 2024.05.16
Grunnstilsett-versjon: 1