Hopp til hovedinnhold

Mor

  • 1/1
    Fra rommet "Mor". Foto: Lili Zanetta/TKM.

Veslemøy Lilleengen valgte ut arbeidet Kvinne med oksehode (1990) av sin mor Aud Lilleengen til sitt Kunstnerens valg i 2019. 

Et ledende prinsipp i dette rommet har vært å fremheve mennesker som har vært knyttet til Lilleengens oppvekst på Ørlandet og utdannelse som kunstner. Hun vokste opp rundt familiens kunstnervenner, som ble hennes formelle så vel som uformelle lærere, og bidro til å forme henne som menneske og som kunstner. Lilleengen har valgt verk av disse kunstnerne til rommet Mor; Tone Løvseth Ek, Anne Tove Huse, Eli-Anne Tiller og Viola Ugelstad. 

«De lot meg alltid få snakke og tok meg med på studietur til Paris. Det å bli tatt på alvor som tenåring – det er uforglemmelig.»  

Hun har valgt ut verk fra samlingen som snakker om familien, om å være mor og livet; slit, omsorg, kropp og brunst. Utvalget av verk i dette rommet er ledet av en metode som Lilleengen benytter seg av i sitt kunstnerskap; hun ligner det ved å kaste stener ut i vannet og ser om ringene de skaper treffer de andre. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1