Hopp til hovedinnhold

Interiører og hvordan de brukes

  • 1/1
    Fra rommet "Interiører og hvordan de brukes". Foto: Lili Zanetta/TKM.

Ved å organisere kunstverk under kategorien «interiør» trekker Martin Tebus oppmerksomheten mot et spesifikt aspekt eller detalj i verkene, fra en stollignende kvalitet i en abstrakt skulptur, til de mange skildringene av møbler og sittende figurer i maleriene i Trondheim kunstmuseums samling. 

I sin utstilling Collection på Trondheim kunstmuseum i 2015 arrangerte Martin Tebus museets samling etter 18 ulike temaer. Noen temaer etterlignet en konseptuell, abstrakt tilnærming - Mat i kontekst og Interiør og hvordan du bruker dem - noen grupperte kunstverk basert på detaljer eller elementer i dem - Fullmåne i bevegelse og Hestens år - andre skapte en slags iscenesatt interiør ved hjelp av kunstverk - Street Life og Open Studio - og atter andre viste antallet og mangfoldet av store kategorier i samlingen vår, som figurmaleri og portretter - Looks and Postures - og landskap i Hiking og The River. 

Karakteristisk for Martin Tebus sin tilnærming er et sansende blikk for innhold og visuelle elementer, og en leken respektløshet i å iscenesette nye bruksområder, kategorier og scenarier for kunstverkene. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1