Hopp til hovedinnhold

Åpent atelier

  • 1/1

I dette rommet presenteres kunstverkene i et fiktivt studiointeriør, hvilket tar noen av dem tilbake til et nivå av kunstnerisk utforskning og eksperiment. Andre verk brukes som rekvisitter i denne hyggelige omgivelsen, som gjør at de flyter inn og ut av sin rolle, inn og ut av sin tilhørighet i sammenhengen. 
 
I sin utstilling Collection på Trondheim kunstmuseum i 2015 arrangerte Martin Tebus museets samling etter 18 ulike temaer. Noen temaer etterlignet en konseptuell, abstrakt tilnærming - Food in Context og Interiors and How to Use Them - noen grupperte kunstverk basert på detaljer eller elementer i dem - Fullmoon in Motion og Year of the Horse - andre skapte en slags iscenesatt interiør ved hjelp av kunstverk - Street Life og Open Studio - og atter andre viste antallet og mangfoldet av store kategorier i samlingen vår, som figurmaleri og portretter - Looks and Postures - og landskap i Hiking og The River. 
 
Karakteristisk for Martin Tebus sin tilnærming er et sansende blikk for innhold og visuelle elementer, og en leken respektløshet i å iscenesette nye bruksområder, kategorier og scenarier for kunstverkene.  

Kort om utvalgte verk i utstillingen:

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 1