Halvdan Ljøsne (Håkon Bleken og Gruppe 5)

Trondheim kunstmuseum ønsker å vise Håkon Blekens kunstgave i relasjon med andre kunstnere som er representert i museets samling. Et naturlig fokus er kunstnerfellesskapet Gruppe 5 som foruten Bleken, besto av Halvdan Ljøsne, Lars Tiller, Roar Wold og Ramon Isern. Alle medlemmene var ansatt ved Arkitektavdelingen ved Norges tekniske høgskole (NTH) i Trondheim (i dag NTNU).

Dette er den tredje utstillingen i serien, som sommeren 2017 vil kulminere i en større Gruppe 5 utstilling. Den første utstillingen var Håkon Bleken og Gruppe 5: Ramon Isern, og den andre var Lars Tiller og Roar Wold (Håkon Bleken og Gruppe 5). Ramon Isern var initiativtakeren til å danne grupperingen, som eksisterte i perioden 1961-1970.

Halvdan Ljøsne, Bilethoggaren, 1962

Se også:

sverreKrugerbilde.jpg

SVERRE KRÜGER OM GRUPPE 5

Et videokåseri om Gruppe 5 sin utvikling av egne signaturer og utrykk – i et spenn mellom frodig ekspresjonisme og en stram disiplinert geometri.

TKM Bispegata 27. august : 13.00

Familiesøndag: Vi tegner med kull!

Kunstnerene i Gruppe 5 jobbet alle med kullstift. Hvordan er det å tegne med kull, er det annerledes enn med blyant?

Ta med familien på TKM Bispegata og tegn med kull i vårt verksted! Vi lar oss inspirere av kunstnerene i Gruppe 5 og jobber med gråskala på stort format. Vi bruker sjablonger og ser på ulike teknikker. Hvordan blir tegningen om man tegner hardt? Ser det annerledes ut enn når man tegner løst og hva skjer når man gnir ut streken? Du kan også utforske utstillingen «Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde» med familien eller med en av våre dyktige formidlere.

TKM Bispegata 28. mai : 12.00 – 15.00

Samtale i utstillingen: Håkon Bleken og professor Jan Brockmann

Velkommen til omvisning med samtale mellom Håkon Bleken og professor Jan Brockmann søndag 7. mai kl. 13.00.

TKM Bispegata

18058065_1540545362656504_8091327602818814787_n.jpg

ÅPNINGSFEST: GRUPPE 5

Bli med og ferie utstillingen Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde og at hele museet i Bispegata er åpent igjen! Dette fortjener en skikkelig fest.

TKM Bispegata 6. mai : 19.00 – 23.00

Utstillingsåpning: Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde

Velkommen til åpning av utstillingen Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde.

TKM Gråmølna 6. mai : 13.00 – 16.00

Foredrag: Sverre Krüger

Sverre Krüger holder foredrag om abstraksjon og modernistisk maleri i Midt-Norge, med fokus på Gruppe 5.

TKM Gråmølna 5. februar : 15.00
Isern.JPG

Håkon Bleken og Gruppe 5: Ramon Isern

Den første utstillingen i serien om Håkon Bleken og Gruppe 5, viser verk av Bleken og Ramon Isern.

TKM Gråmølna 7. feb – 28. aug
Norwegian_artists_Gruppe_5.jpg

Gruppe 5 - Kunsten å bygge et bilde

Om kunstnergruppen Gruppe 5. Åpning 6. mai i Bispegata.

TKM Bispegata 6. mai – 10. sep
Ljsne_Halvdan_Bilethoggaren_TKM_819_crop_web.jpg

Halvdan Ljøsne (Håkon Bleken og Gruppe 5)

Den tredje utstillingen om Håkon Bleken og Gruppe 5 viser verk av Halvdan Ljøsne.

TKM Gråmølna 5. feb – 30. apr
TillerWoldImage.jpg

Lars Tiller og Roar Wold (Håkon Bleken og Gruppe 5)

I en serie utstillinger om Håkon Blekens tilknytning til Gruppe 5 viser Trondheim kunstmuseum verk av Lars Tiller og Roar Wold. Utstillingen er kuratert av Anders Sletvold Moe.

TKM Gråmølna 11. sep 2016 – 22. jan 2017